Hoe het werkt oud met tabs

De jaren gaan tellen en u wilt zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Maar koken, huishouden en uw persoonlijke verzorging worden teveel. Of de zorg voor uw partner wordt zwaar en u wilt uw omgeving niet met mantelzorg belasten. Soms lijkt een verzorgingshuis de enige oplossing. Maar het kan anders! Ouderenzorg in Huis biedt de oplossing: zo'n 40 uur per week zorg, verdeeld over de verschillende dagen. Verzorging bij u thuis, door één vertrouwd gezicht.

 • Hoe werkt Ouderenzorg in Huis?

  U krijgt een verzorgende die bij u in huis verblijft. Zij (of hij) helpt u bij de persoonlijke verzorging of van uw partner, het huishouden en het bereiden van maaltijden. De verzorging en uw huishouden worden geregeld zo veel mogelijk zoals u het wilt!
  Ook begeleidt de zorgverlener u bij sociale activiteiten of eventueel doktersbezoek. Kortom, uw leven thuis gaat gewoon door, onder eigen regie. Veilig, betaalbaar en vertrouwd. En u bent niemand tot last.

 • Kosten

  Heeft u permanente zorg nodig dan komt u in aanmerking voor een zorgindicatie. Met de zorgindicatie kunt u kiezen voor een Persoonsgebonden Budget (PGB) waarmee u zelf zorg kunt inkopen. Onze zorg wordt vaak volledig uit het PGB betaald. Wel verleent u de zorgverlener kost en inwoning. De zorg is voor iedereen toegankelijk.

Wij nemen u veel zorg uit handen, gewoon bij u thuis, voor alles wat u nodig heeft. De zorgverlener denkt mee vanuit haar verantwoordelijkheid. En is er iets, dan zoeken we samen een oplossing. In overleg is heel veel mogelijk.

 • tab2-img

  Geen zorgen meer om het huishouden

  Wassen, strijken, schoonmaken, boodschappen doen en koken, uw zorgverlener doet het allemaal voor u. Thuis in uw eigen huis. Uw  huishouding wordt geregeld zoals u het wilt!

 • tab2-img2

  Gezelligheid in huis

  Heeft u zin in een praatje of een spelletje dan is uw verzorgende daar altijd voor in. Ontvangt u graag visite, maar ziet u op tegen het geregel? Geen probleem, dan wordt er gezorgd voor een kopje thee met een koekje erbij. En wilt u even alleen zijn dan trekt de zorgverlener zich terug.

 • tab2-img

  Uw persoonlijke verzorging in goede handen

  De zorgverlener is altijd in de buurt, ieder moment een vertrouwd gezicht in huis. Opstaan, naar het toilet gaan, wassen of aankleden, u kunt altijd rekenen op uw eigen hulp die ervoor zorgt dat u er goed uitziet en dat u zich lekker voelt. Thuis in uw eigen huis.

 • tab2-img2

  U komt weer buiten en onder de mensen

  Zo zelfstandig mogelijk thuis blijven wonen met behoud van levenskwaliteit. Het kan echt! Een wandeling maken, familie en vrienden bezoeken of visite ontvangen, naar de kapper of een terrasje pakken, net als voorheen. Pluk de dag, het gaat om uw leven!

 • En verder?

  Medische handelingen behoren niet tot de taken van de zorgverlener. Mocht daar behoefte aan zijn, dan helpen wij als Ouderenzorg in Huis, u graag verder. Natuurlijk zal de zorgverlener er wel op letten dat medische zorg op tijd wordt ingeroepen.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een dag, zoals die eruit zou kunnen zien als u gebruik maakt van de diensten van Ouderenzorg in Huis.

Opstaan

Opstaan

U wordt geholpen met opstaan, douchen en aankleden. Beneden staat uw ontbijt klaar.

Ontbijt en krant lezen

Ontbijt en krant lezen

Na het ontbijt leest u rustig de krant of kijkt naar het ochtendnieuws, terwijl uw hulp opruimt.

Wandelen

Wandelen

Is het mooi weer? Dan is het fijn om samen een blokje om te gaan of even in de tuin te zitten.

Koffiedrinken

Koffiedrinken

Tijd voor koffie. De hulp heeft in de agenda genoteerd dat de buurvrouw gezellig langskomt voor een bezoekje.

Samen boodschappen doen

Samen boodschappen doen

De hulp overlegt met u wat u wilt eten ’s avonds. Samen gaat u naar de winkel voor de boodschappen.

Lunchen

Lunchen

Thuisgekomen gebruikt u uw lunch, terwijl de boodschappen opgeruimd worden.

Middagdutje

Middagdutje

U rust lekker uit. Uw hulp strijkt ondertussen de was, doet het huishouden en beantwoordt de telefoon.

Terrasje

Terrasje

U vindt het heerlijk om af en toe een terrasje te pikken. Dat behoort allemaal tot de mogelijkheden!

Avondeten

Avondeten

Gezellig samen eten. Of alleen als u dat liever doet.

Schaakclub

Schaakclub

Uw sociale activiteiten gaan gewoon door. Terwijl u schaakt, kaart, schildert of zingt, heeft uw hulp contact met het thuisfront.

Naar bed

Naar bed

Als u eraan toe bent wordt u geholpen met het naar bed gaan.